Facebook PXL

Rue Fourmilliere – Ljus pärla i Gamla stan

 Kategori

3+(1) personer

1 dubbelsäng+
bäddsoffa

1 duschrum + 1 wc

50 m2

wifi

Rue Fourmilliere – Ljus pärla i Gamla stan

Denna härliga lägenhet ligger i Gamla stan i Antibes. Huset är från 1912 och rymmer tre lägenheter varav denna ligger högst upp i det lilla huset. Ljuset flödar i denna lägenhet på 55 kvm varav 40 kvm har full ståhöjd eftersom lägenheten karaktäriseras av snedtak och vackra takbjälkar

Stort öppet kök med matplats för upp till 8 personer. Från köket i väster, har man utsikt över den pittoreska gågatan Rue Fourmilliere. Köket är utrustat med spis (två plattor), ugn, kyl, liten frys och tvättmaskin. Bra med plats för att anordna härliga middagar.

Vardagsrummet, vars fönster vetter mot öster, bjuder på en grönskande utsikt och är inrett med två korgfåtöljer , soffbord och en soffa som lätt blir en säng för 1-2 personer. (120 cm). Det finns även en väggfast hylla med tv.

Den lilla toaletten ligger under trappan som leder upp till sovloftet med tillhörande duschrum i öppen planlösning. Sovrummet har en säng på 160 cm. Här finns även en luftkonditionering samt utgång till den 7 kvm stora terrassen i öster. Terrassen är möblerad med två loungestolar och ett bord. Det finns även ett parasoll. Från terrassen har man utsikt över bergen och kan ana de höga masterna nere i hamnen.

Vill man till någon av de närbelägna stränderna så kan man promenera till Plage Gravette på 10 min eller Plage Garoupe på 15 minuter. Busstationen ligger 3 minuter från lägenheten. I närheten finns även en teater och en biograf som visar filmer med engelsk text under måndagar. Runt om finns många restauranger, kaféer och härliga butiker som säljer bl. a heminredning, kläder, mat och delikatesser.

Antibes är en stad som lever året runt och ligger nära flygplatsen i Nice, från vilken du kan ta dig med lokala bussar för €1,50. Tycker man om att åka slalom under vintern, tar man sig lätt från Nice till skidsystemet Isola 2000 på ca 1,5 timme. Gör gärna en utflykt till någon av byarna och städerna längs med Rivieran, t ex Cannes, Villefranche, Ventimiglia eller varför inte Biot där vi rekommenderar ett besök på Musée Fernand Léger.

I Antibes kan man bada en bra bit in i oktober. Det finns även en simhall, som är öppen året runt, för både utomhus- och inomhusbad. Missa inte Musée Picasso som ligger i Château Grimaldi, där Pablo Picasso bodde och verkade 1946 under sex månader.

Touristic registration number: 06 004 19 663 0 CM

Fakta

  • Terrass, AC (i sovrummet), diskmaskin, tvättmaskin, wifi
  • Antibes

Hyra: Lågsäsong: 100€/natt, högsäsong: 140€/natt (min 3 nätter)

Tillgänglighet

Karta

Alla bilder

Detaljer

Prisformulär: 100 per natt(+ skatter och avgifter)

Tillgänglighet

Chatta