Covid-19 – Rengörings- och desinfektionsåtgärder

Pågående pandemi av SARS-CoV-2, viruset som orsakar Covid-19, har skapat ett behov av att vidta ytterligare rengörings- och desinfektionsåtgärder för att förhindra spridning och för att garantera säkerheten för våra gäster.

Vi följer korrekta och ansedda informationskällor, såsom WHO och lokala myndigheter, för att se till så rengöring av våra lägenheter sker på ett så korrekt sätt som möjligt.

För att nämna några exempel så använder vi oss av rekommenderade desinfektionsmedel som godkänts av globala hälsovårdsmyndigheter, tvättar sängkläder och handdukar i högsta möjliga temperatur, vi sanerar ytor som vidrörs ofta, som t ex dörrhandtag, strömbrytare och fjärrkontroller. Vi följer checklistor för rengöring för att noggrant rengöra varje rum och har alltid 24 timmar mellan bokningar för att kunna städa ordentligt.

Vad händer när jag ska lämna lägenheten?

Vi möter er i lägenheten vid avtalad tid dock senast kl 11.00 för att gå igenom lägenheten, lämna tillbaka depositionen om allt är i sin ordning samt återfå nycklarna.

Se till att alla möbler är på samma plats som de var när du kom. Töm kylen och släng alla sopor.

Praktisk information

Dricksvattnet

  • Det går mycket bra att dricka vattnet från kranen. Det är dock en del kalk i vattnet vilket gör att man ska addera salt i diskmaskinen och vissa kan tycka att det är trevligt att filtrera vattnet.

Franska avloppsrör

  • De franska avloppsrören är mycket smala vilket gör att det lätt blir stopp i duschar, handfat och toaletter. Viktigt att hela tiden rengöra från hår och att inte spola ned saker som kan förorsaka stopp.

Ytterdörrar

  • Det är mycket viktigt att inte gå ut från lägenheten eller huset utan att ha ett par nycklar med sig. Se även till att det inte sitter en nyckel på insidan av dörren då den stängs. Även viktigt att alltid låsa ordentligt. Stänger man endast igen dörren så att det mycket lätt att få oinbjudna gäster.

Jalusier

  • Dra gärna ned jalusierna när ni går hemifrån, men se till att inte stolar eller bord står vägen. Då går jalusin mycket lätt sönder.

 

 

 

Hur gör jag som hyresgäst en bokning hos er?

I menyn Lägenheter hittar ni de orter på vilka vi kan erbjuda lägenheter. När ni har hittat en lägenhet som ni tycker om och som är tillgänglig enligt kalendern så fyller ni i bokningsformuläret och trycker på knappen längst ner ”Tillgängligt – Boka nu”. Nu har er bokning kommit till oss och vi säkerställer att bokningen är korrekt och återkommer till er inom 12 timmar med en bokningsbekräftelse. Ni skall inom två dagar betala bokningsavgiften, vilken är 30% av totalpriset, och då är lägenheten reserverad för er. Senast 40 dagar innan ankomst skall ni betala återstående belopp enligt er bokningsbekräftelse.

Hur gör jag om jag vill ha senare in- eller utcheckning?

Hör av er till oss på info@riviera4you.com så försöker vi ordna detta enligt nedan prislista:

Sen incheckning
19.00-22.00: €35
22.00-24.00 €50

Sen utcheckning
11:00-15:00: €35

 

 

Hur får jag kontakt med er på R4Y?

Riviera4You i Villefranche AB
Organisationsnummer: 559188-6303
Adress: c/o Thunved, Jungfrugatan 41B, 114 44 Stockholm, Sweden

e-post: info@riviera4you.com

Frågor ang den dagliga verksamheten:

Viveka Thunved
mobil: +33 6 27 02 77 83‬
e-post: viveka@riviera4you.com

Rafika Chebil
mobil: ‭+33 6 76 94 12 54
e-post: rafika@riviera4you.com

 

Hur gör jag en betalning till R4Y?

Om ni skall göra en betalning till R4Y så ber vi er att göra den i euro. Ange tydligt vad betalningen avser.

Riviera4You i Villefranche AB

Ålandsbanken
Stureplan 19
107 81 Stockholm, Sweden

IBAN: SE68 2300 0000 0231 0188 4711
SWIFT/BIC: AABASESS

 

 

Hur kan jag göra en avbokning?

Du har rätt att avboka med full återbetalning, exklusive service- och bankavgifter, om avbokningen görs skriftligen senast sextio (60) dagar före ankomstdatum. Om du avbokar med färre än sextio (60) dagar kvar till ankomstdatum gäller följande:

  1. Om avbokningen görs mellan sextio (60) och fyrtio (40) dagar före ankomstdatum återbetalas inte bokningsavgiften; och
  2. om avbokningen görs med färre än fyrtio (40) dagar kvar till ankomstdatum så återbetalas ingen del av den gjorda hyresbetalningen.
Hur ser hyresvillkoren ut?
Vad är turistskatt?

I Frankrike skall turister betala en turistskatt när man hyr ett korttidsboende. Beloppet varierar mellan olika orter. I Nice betalar du 3% av dygnshyran/person men max €2.30/dygn/person. I Cannes betalar du 5% av dygnshyran/person men max €1.85/dygn/person. Endast de över 18 år betalar turistskatt. Turistskatten är inkluderad i det totala priset.

Hur fungerar det med lakan, handdukar och städning?

Städning efter avresa och sängkläder och duschhanddukar är obligatoriskt och betalas i samband med bokningen.

Vad skall finnas i lägenheten när du kommer?

När du anländer skall lägenheten vara ordentligt städad och sängkläder och handdukar vara på plats. Det skall finnas det nödvändiga för ett par dagar såsom toalettpapper, diskmedel, disktrasa mm.

Hur fungerar det när du kommer?

Senast en vecka innan ankomst kontaktar gästen R4Y för att komma överens om en tidpunkt mellan 15.00-19.00 då vi möts vid lägenheten. Vid mötet lämnas nycklar över, lägenheten visas och deposition tas emot.

Om ni behöver en senare incheckning, kontakta oss på info@riviera4you.com så ska vi försöka ordna detta enligt nedan prislista.

Sen incheckning
19.00-22.00: €35
22.00-24.00 €50

Hur fungerar det med depositionen?

Före, eller senast vid ankomst, betalar du en deposition på EUR 400 som återbetalas vid avresa givet att inga skador uppstått.

Hur betalar jag för hyra, sängkläder, städning och turistskatt?

Du betalar en bokningsavgift på 30% av priset som inkluderar hyra, sänglinne, städning och turistskatt. De resterande 70% betalas 40 dagar innan ankomst. Vi strävar efter en kontantfri verksamhet.